• Tapijt van Desso

  Dé vloer in de hedendaagse binnenhuisarchitectuur
 • Tapijt van Bonaparte

  Nieuw jeugdig elan in een fantastische verpakking
 • Tapijt van Parade

  Royale luxe voor fijnproevers
 • Ons eigen NL Label tapijt

  Geselecteerde kwaliteit met een heel aantrekkelijk prijskaartje
 • Ons eigen merk NL Label tapijt

  Kwaliteit met een extra aantrekkelijk prijskaartje
 • Ons eigen merk NL Label tapijt

  Kwaliteit met een extra aantrekkelijk prijskaartje

Vocking Interieur is tapijt specialist voor de regio Nieuwegein, IJsselstein en Houten

Vocking Interieur is de erkende interieurspecialist in tapijt voor de regio Nieuwegein, IJsselstein en Houten. Tapijt in huis is geen vanzelfsprekende keuze meer. De voorkeur ging de laatste jaren vaak uit naar een harde vloer. En dat terwijl tapijt een unieke en bijzondere eigenschap heeft. Een eigenschap die geen enkele andere vloer kan claimen. Tapijt is zacht. Zacht heeft positieve kenmerken zoals comfortabel, stil, veerkrachtig, veilig, mooi, kleurrijk, knus en warm. Kenmerken die de Nederlandse samenleving nodig heeft en positief gaat beïnvloeden. Vocking Interieur heeft gediplomeerde stylisten en vakkundige stoffeerders in huis die u helpen bij het realiseren van uw eigen unieke vloer bekleed met tapijt in de regio Nieuwegein, IJsselstein en Houten.

+ Read More

Nieuw tapijt? Er valt heel wat te kiezen bij Vocking Interieur

 • De vloer met de meeste voordelen

  Tapijt is zacht. Zacht heeft positieve kenmerken zoals comfortabel, stil, veerkrachtig, veilig, mooi, kleurrijk, knus en warm. Kenmerken die passen in ieder huis.

 • De structuur bepaalt de sfeer

  Tapijt is er in heel veel kleuren, maar ook in heel veel structuren. De structuur van tapijt bepaalt in belangrijke mate de uitstraling. Kiest u voor een strakke bouclé of juist voor een warrige hoogpool? Het is een verschil van dag en nacht. In de winkel kunnen we u het verschil laten zien en u de structuur adviseren die bij u past.

 • Hoeveel kleur wilt u hebben?

  Waar vlakke vloeren zich meestal beperken tot houttinten, kunt u bij tapijt alle kanten op. Vrijwel alle denkbare kleuren zijn leverbaar. Maar we ook kleuren combineren, waarbij vlakken of banen van verschillende kleuren uw kamer verfraaien. Heeft u zelf een idee of laat u zich door ons advies verrassen?

 • Design foto

  Designers en stylisten zijn gek op tapijt. Uiteraard werken ze graag met de modern vormgegeven vloeren, maar ze kiezen ook steeds vaker voor de doorleefde look van de Bonaparte Vintage

 • Akoestiek

  Tapijt is een weldaad voor uw oren. De vloer houdt de weerkaatsing van geluidsgolven tegen, waardoor muziek, gesprekken en spelende kinderen een stuk aangenamer klinken.

 •  
  Voordelen van tapijt

  Tapijt houdt stof vast en werkt warmte isolerend

  De vloer voor een beter binnenklimaat. Tapijt houdt namelijk stof vast. Neergedaald stof dwarrelt niet meer op, ook niet als er over het tapijt gelopen wordt. De stofdeeltjes worden vastgehouden tot de volgende stofzuigbeurt. Een stofallergie is dus geen belemmering om te kiezen voor tapijt. Dat tapijt astma zou veroorzaken is een misvatting. Vele onderzoeken tonen aan dat er geen verband is tussen astma en tapijt. Het Duitse astmafonds heeft zelfs vastgesteld dat tapijt stof beter vasthoudt en de binnenlucht boven tapijt schoner is. U ademt dus minder zwevend stof in! Tapijt werkt ook warmte isolerend. Hiermee bespaar je energie (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%)! Zo verdient dat mooie tapijt zichzelf een stukje terug.

   
 •  
  Voordelen van tapijt

  Tapijt dempt het geluid en zorgt voor een goede akoestiek

  De vloer die het geluid dempt. Op de trap, in de woonkamer of in de slaapkamer. Tapijt werkt overal geluiddempend en daardoor verminder je geluidsoverlast in huis en naar je buren. Tapijt weerkaatst het geluid niet, maar absorbeert het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluid isolatie. Tapijt zorgt ook voor een goede akoestiek. Tapijt biedt dankzij de losse pool een uitstekende geluidsisolatie en verkort de nagalm tijd van geluid aanzienlijk. Het weerkaatst geen geluid maar absorbeert het. Omgevingsgeluiden worden met de helft gereduceerd

   
 •  
  Voordelen van tapijt

  Tapijt is comfortabel en goed schoon te maken

  Tapijt is een zachte vloer. Dat geeft een heerlijk comfortabel en luxe gevoel. Wil je extra comfort? Leg dan tapijt op ondertapijt. Door ondertapijt wordt het niet alleen nog comfortabeler en zachter, maar ook gaat het langer mee, dempt het geluid nog meer en isoleert het nog beter. Op tapijt kan je onbezorgd leven want gaat er een glas om… geen paniek. Tapijt kan je schoonmaken. Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij. Hoe? 1 - Pak direct een handdoek, 2 - Natmaken met water, 3 - Uitwringen en op de vlek leggen, 4 - Laat de handdoek het werk doen en haal ‘m pas weg als hij is opgedroogd, 5 - Zo nodig herhalen.

   
 •  
  Voordelen van tapijt

  Tapijt is verkrijgbaar in oneindig veel kleuren, dessins en combinaties

  Geen enkele andere vloer is zo veelzijdig als tapijt! Tapijt is er namelijk in oneindig veel kleuren, structuren en dessins. Ook is het te leggen in elk patroon of in elke combinatie die u zich maar wenst.
  Aan het tapijt zelf kunt u niet zien of voelen of het geschikt is voor de ruimte waar u het wilt leggen. Gebruik daarvoor de handige symbolen van het PIT-systeem die aangeven wat je van het betreffende tapijt mag verwachten. Meer informatie vindt u op www.pit-systeem.nl.


   

De zekerheid van perfect meten en monteren

Al ons tapijt wordt speciaal voor u op maat besteld. Want wees eerlijk, zo vaak koopt u geen nieuw tapijt en u wilt er wel met plezier vele jaren tegenaan kijken én van genieten. Om een perfect eindresultaat te kunnen garanderen, komen we daarom altijd zelf bij u opmeten, zodat elke kans op een foutje wordt geminimaliseerd en in ieder geval nooit voor uw eigen rekening is. Dat meten kunt u met een gerust hart aan onze stoffeerders overlaten. Zij hebben voor elke situatie een oplossing wanneer u op zoek bent naar tapijt in de regio Nieuwegein, IJsselstein en Houten.

+ Read More
 •  
  Tapijtstructuren

  Bouclé of lussenpool

  Hierbij wordt het poolmateriaal gevormd door poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. In het laatste geval spreken we van een hoog/laag structuur.

   
 •  
  Tapijtstructuren

  Geschoren bouclé of 'tip-sheared'

  Een lussenpooltapijt met een hoog/laag structuur waarvan bij de hoge lussen de top is afgesneden. Hierdoor ontstaat een afwisselend patroon van polen.


   
 •  
  Tapijtstructuren

  Moquette, gesneden pool of 'cut-pile'

  Bij dit tapijt zijn alle poollussen in het poolmateriaal tijdens het weven of tuften doorgesneden.

   
 •  
  Tapijtstructuren

  Velours

  In principe is een velours-tapijt een moquette tapijt met een lage poolhoogte en dicht op elkaar gezette polen. Het garen is gemaakt van fijn vezelmateriaal, waardoor het tapijtoppervlak gekenmerkt wordt door een fluwelig en glad oppervlak.


   
 •  
  Tapijtstructuren

  Frisé

  Bij een friséstructuur zijn de polen eveneens doorgesneden maar is het tapijtgaren overtwijnd. Getwijnd garen bestaat uit een aantal in elkaar gedraaide garens. In het pooloppervlak is, in tegenstelling tot de moquette-structuur, vrijwel iedere pool afzonderlijk van de andere pool te onderscheiden. Frisé-tapijt heeft een levendige oppervlakte structuur.

   
 •  
  Tapijtstructuren

  Saxony

  Saxony is een frisé-tapijt, maar dan met langere polen. Het ziet er daardoor wat minder compact uit. Door de hoge polen heeft het een luxueuze uitstraling

  6

   
 •  
  Tapijtstructuren

  Shag of semi-shag

  Wanneer men de polen nog langer maakt en de pooldichtheid gering blijft, zullen polen omvallen. Het tapijtoppervlak dat als gevolg hiervan ontstaat wordt shag-structuur genoemd en heeft een warrig en speelse uitstraling. Afhankelijk van de poolhoogte spreekt men van ‘shag’ of ‘semi-shag’. Shag tapijt heeft langere polen dan semi-shag


   

Daarom werkt Vocking Interieur graag met de betere merken

We willen geen concessies doen aan kwaliteit, niet beperkt zijn in mogelijkheden én u de nieuwste collecties van de internationale beurzen tonen. Bewezen collecties waar wij gegarandeerd achter kunnen staan. Daarom werken wij met de betere merken.
FILTER OP MERKEN:
Alles
Raam
Vloer
Wand

Meer tapijtinspiratie?

Bekijk sfeerfoto's in onze inspiratieapp of plan meteen een afspraak met Vocking Interieur

Natuurlijk kunnen wij u ook tapijt direct af fabriek met hoge korting aanbieden, maar dat doen wij bewust niet. Wij willen ons advies niet laten afhangen van beperkingen in mogelijkheden of kwaliteit en kiezen daarom voor tapijt van o.a. Desso, Bonaparte en Parade. Daarvoor betaalt u soms iets meer, maar uiteindelijk minder omdat u langer plezier zult hebben van uw aankoop. En we hebben NL Label, een speciaal door de Binnenhuis geselecteerde mooie-deal-collectie met een heel aantrekkelijk prijskaartje.

Ontdek alle mogelijkheden van tapijt, onze service en garanties in onze winkel of bij u thuis. Als u een afspraak plant nemen we graag alle tijd om u goed te adviseren.

De Restyle-special van de maand

In decemer en januari is het opruiming bij de Binnenhuisadviseurs, met 50% op de 2e meter of het 2e product. Bekijk de acties op onze actiepagina.

Laat u inspireren in onze woonwinkel

Samen met 58 andere Binnenhuisadviseurs is Vocking Interieur de grootste interieur specialist van Nederland. Vocking Interieur biedt daarom de meest uitgebreide collectie op het gebied van woningtextiel. Kom naar onze showroom en profiteer van ons gratis interieuradvies.

Adres

Ambachtsweg 1
3433 PR Nieuwegein

Contact

   030-6054216
 

Openingstijden

Maandag13:00 - 17:00
Dinsdag09:00 - 17:00
Woensdag09:00 - 17:00
Donderdag09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
18:00 - 21:00
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagGesloten