• Vloerkleed op maat

  Kader onder uw zithoek
 • Vloerkleed op maat

  Geluid- en warmtecomfort in elke ruimte
 • Vloerkleed op maat

  Accentueert uw woonstijl
 • Vloerkleed op maat

  Binnen 1 minuut geeft u kleur aan uw interieur
 • Vloerkleed op maat

  Ook op maat te maken met het gepatenteerde Desso Airmaster tapijt

Vocking Interieur is dé vloerkleden specialist voor de regio Nieuwegein, IJsselstein en Houten


Vocking Interieur is de erkende interieurspecialist in vloerkleden en karpetten voor de regio Nieuwegein, IJsselstein en Houten met o.a. de A-merken Desso, Bonaparte en Parade en uiteraard ons huismerk NL Label. Vocking Interieur biedt niet alleen een ruime keuze, maar heeft ook gediplomeerde stylisten in huis die u helpen bij het realiseren van de beste deal als u op zoek bent naar een nieuw vloerkleed of karpet. Juist omdat er zoveel mogelijk is adviseren wij u een bezoek aan onze woonwinkel of een afspraak te maken. Ontdek ook onze eigen NL Label vloerkledencollectie, uitstekende kwaliteit met een heel aantrekkelijk prijskaartje.

+ Read More

Nieuw vloerkleed of karpet op maat? Er valt heel wat te kiezen bij Vocking Interieur!

 • Tapijt als ideale basis voor vloerkleed op maat

  Noem het een karpet of vloerkleed, het effect van een mooi groot kleed is meteen merkbaar. Meer sfeer, minder geluid, meer warmte. Van elk uni of gedessineerd tapijt kunnen wij een vloerkleed op maat voor u maken met de afwerking met band, bies of gefestonneerd.


 • Welke structuur wilt u? Bouclé, frisé, saxony....

  Omdat wij van elk type tapijt een vloerkleed op maat kunnen maken, kunt u kiezen uit alle tapijtstructuren die er zijn. Elk met een eigen uitstraling en afhankelijk van waar u het karpet wilt hebben helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze.

 • Maatwerk

  Als wij zeggen dat wij een vloerkleed op maat voor u kunnen maken van elk soort tapijt dan is ook echt niets te gek. Rechthoekig, vierkant, rond of in een vrije vorm. Met extra ondertapijt als volumekarpet, fraai afgewerkt met band, bies of gefestonneerd.

 • Ook kant-en-klare karpetten

  Uiteraard beschikt Vocking Interieur ook over een hele collectie kant en klare karpetten van onder andere ons huismerk NL Label. De meeste karpetten bestaan uit 100% wol en worden met de hand gemaakt.

Schets ons uw wensen en ideeën en wij maken er een vloerkleed van

Onze A-merk tapijtleveranciers Desso, Parade en Bonaparte hebben een vloerkleed-op-maat-stappenplan ontwikkeld om u te helpen bij de keuze van het juiste karpet. U kunt deze bekijken voor Parade tapijt via onderstaande link. Makkelijker is een afspraak te maken met ons. Als Binnenhuisadviseur geven wij u aan de hand van stalen en afwerkingsmogelijkheden graag een duidelijk beeld van wat allemaal mogelijk is. En als u wilt maken wij die schets gewoon voor u hoor!

+ Read More
 •  
  Voordelen van tapijt

  Tapijt houdt stof vast en werkt warmte isolerend

  De vloer voor een beter binnenklimaat. Tapijt houdt namelijk stof vast. Neergedaald stof dwarrelt niet meer op, ook niet als er over het tapijt gelopen wordt. De stofdeeltjes worden vastgehouden tot de volgende stofzuigbeurt. Een stofallergie is dus geen belemmering om te kiezen voor tapijt. Dat tapijt astma zou veroorzaken is een misvatting. Vele onderzoeken tonen aan dat er geen verband is tussen astma en tapijt. Het Duitse astmafonds heeft zelfs vastgesteld dat tapijt stof beter vasthoudt en de binnenlucht boven tapijt schoner is. U ademt dus minder zwevend stof in! Tapijt werkt ook warmte isolerend. Hiermee bespaar je energie (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%)! Zo verdient dat mooie tapijt zichzelf een stukje terug.

   
 •  
  Voordelen van tapijt

  Tapijt dempt het geluid en zorgt voor een goede akoestiek

  De vloer die het geluid dempt. Op de trap, in de woonkamer of in de slaapkamer. Tapijt werkt overal geluiddempend en daardoor verminder je geluidsoverlast in huis en naar je buren. Tapijt weerkaatst het geluid niet, maar absorbeert het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluid isolatie. Tapijt zorgt ook voor een goede akoestiek. Tapijt biedt dankzij de losse pool een uitstekende geluidsisolatie en verkort de nagalm tijd van geluid aanzienlijk. Het weerkaatst geen geluid maar absorbeert het. Omgevingsgeluiden worden met de helft gereduceerd

   
 •  
  Voordelen van tapijt

  Tapijt is comfortabel en goed schoon te maken

  Tapijt is een zachte vloer. Dat geeft een heerlijk comfortabel en luxe gevoel. Wil je extra comfort? Leg dan tapijt op ondertapijt. Door ondertapijt wordt het niet alleen nog comfortabeler en zachter, maar ook gaat het langer mee, dempt het geluid nog meer en isoleert het nog beter. Op tapijt kan je onbezorgd leven want gaat er een glas om… geen paniek. Tapijt kan je schoonmaken. Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij. Hoe? 1 - Pak direct een handdoek, 2 - Natmaken met water, 3 - Uitwringen en op de vlek leggen, 4 - Laat de handdoek het werk doen en haal ‘m pas weg als hij is opgedroogd, 5 - Zo nodig herhalen.

   
 •  
  Voordelen van tapijt

  Tapijt is verkrijgbaar in oneindig veel kleuren, dessins en combinaties

  Geen enkele andere vloer is zo veelzijdig als tapijt! Tapijt is er namelijk in oneindig veel kleuren, structuren en dessins. Ook is het te leggen in elk patroon of in elke combinatie die u zich maar wenst.
  Aan het tapijt zelf kunt u niet zien of voelen of het geschikt is voor de ruimte waar u het wilt leggen. Gebruik daarvoor de handige symbolen van het PIT-systeem die aangeven wat je van het betreffende tapijt mag verwachten. Meer informatie vindt u op www.pit-systeem.nl.


   
 •  
  Tapijtstructuren

  Bouclé of lussenpool

  Hierbij wordt het poolmateriaal gevormd door poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. In het laatste geval spreken we van een hoog/laag structuur.

   
 •  
  Tapijtstructuren

  Geschoren bouclé of 'tip-sheared'

  Een lussenpooltapijt met een hoog/laag structuur waarvan bij de hoge lussen de top is afgesneden. Hierdoor ontstaat een afwisselend patroon van polen.


   
 •  
  Tapijtstructuren

  Moquette, gesneden pool of 'cut-pile'

  Bij dit tapijt zijn alle poollussen in het poolmateriaal tijdens het weven of tuften doorgesneden.

   
 •  
  Tapijtstructuren

  Velours

  In principe is een velours-tapijt een moquette tapijt met een lage poolhoogte en dicht op elkaar gezette polen. Het garen is gemaakt van fijn vezelmateriaal, waardoor het tapijtoppervlak gekenmerkt wordt door een fluwelig en glad oppervlak.


   
 •  
  Tapijtstructuren

  Frisé

  Bij een friséstructuur zijn de polen eveneens doorgesneden maar is het tapijtgaren overtwijnd. Getwijnd garen bestaat uit een aantal in elkaar gedraaide garens. In het pooloppervlak is, in tegenstelling tot de moquette-structuur, vrijwel iedere pool afzonderlijk van de andere pool te onderscheiden. Frisé-tapijt heeft een levendige oppervlakte structuur.

   
 •  
  Tapijtstructuren

  Saxony

  Saxony is een frisé-tapijt, maar dan met langere polen. Het ziet er daardoor wat minder compact uit. Door de hoge polen heeft het een luxueuze uitstraling

  6

   
 •  
  Tapijtstructuren

  Shag of semi-shag

  Wanneer men de polen nog langer maakt en de pooldichtheid gering blijft, zullen polen omvallen. Het tapijtoppervlak dat als gevolg hiervan ontstaat wordt shag-structuur genoemd en heeft een warrig en speelse uitstraling. Afhankelijk van de poolhoogte spreekt men van ‘shag’ of ‘semi-shag’. Shag tapijt heeft langere polen dan semi-shag


   

Daarom werkt Vocking Interieur graag met de betere merken

We willen geen concessies doen aan kwaliteit, niet beperkt zijn in mogelijkheden én u de nieuwste collecties van de internationale beurzen tonen. Bewezen collecties waar wij gegarandeerd achter kunnen staan. Daarom werken wij met de betere merken.
FILTER OP MERKEN:
Alles
Raam
Vloer
Wand

Meer vloerkleden en karpetten inspiratie?

Bekijk sfeerfoto's in onze inspiratieapp of plan meteen een afspraak met Vocking Interieur

Natuurlijk kunnen wij u ook vloerkleden-op-maat direct af fabriek met hoge korting aanbieden, maar daar willen wij ons advies niet van laten afhangen. Daarom kiezen we ook voor vloerkleden gemaakt van tapijt van Desso, Bonaparte, Parade. Daarvoor betaalt u soms iets meer, maar uiteindelijk minder omdat u langer plezier zult hebben van uw aankoop. En we hebben NL Label, een speciaal door de Binnenhuis geselecteerde mooie-deal-collectie met een heel aantrekkelijk prijskaartje.

De Restyle-special van de maand

In decemer en januari is het opruiming bij de Binnenhuisadviseurs, met 50% op de 2e meter of het 2e product. Bekijk de acties op onze actiepagina.

Laat u inspireren in onze woonwinkel

Samen met 58 andere Binnenhuisadviseurs is Vocking Interieur de grootste interieur specialist van Nederland. Vocking Interieur biedt daarom de meest uitgebreide collectie op het gebied van woningtextiel. Kom naar onze showroom en profiteer van ons gratis interieuradvies.

Adres

Ambachtsweg 1
3433 PR Nieuwegein

Contact

   030-6054216
 

Openingstijden

Maandag13:00 - 17:00
Dinsdag09:00 - 17:00
Woensdag09:00 - 17:00
Donderdag09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
18:00 - 21:00
Zaterdag10:00 - 17:00
ZondagGesloten