Maak kennis metde nieuwe dessinsvan Luxaflex®

De collectie Duette® Shades en rolgordijnen van Luxaflex® is uitgebreid met een nieuwe, natuurlijke stof én veel nieuwe patronen en kleuren, helemaal volgens de trends van nu. Zo kun je warmte en licht perfect en stijlvol regelen. We laten je graag de nieuwe collectie zien!

Duurzame stof

Onze collectie Duette® Shades is uitgebreid met een exclusieve duurzame stof die bestaat uit 25 procent bamboe. De nieuwe doeksoort ‘bamboo’ bestaat voor 25 procent uit natuurlijke vezels, waardoor deze collectie extra duurzaam is. Bamboe is een sterke en duurzame grondstof omdat de plant alleen zonlicht en regenwater nodig heeft om zeer snel te groeien. Dat spaart andere grondstoffen zoals katoen en houtvezel, wat bamboe het ideale alternatief voor steeds schaarser tropisch hardhout maakt. Ook is bamboe goed voor het klimaat: het absorbeert veel koolstofdioxide (broeikasgas) en produceert 25 tot 30 procent meer zuurstof dan bomen.

Inspiratie

Voor de nieuwe collectie Duette® Shades en rolgordijnen liet Luxaflex® zich ook inspireren door de natuur. De collectie bevat veel bloemenprints en bladmotieven, maar ook mooie effen doeken in natuurlijke tinten. De collectie van botanische dessins en effen kleuren kunnen onderling goed gecombineerd worden. Op deze manier kun je voor jouw interieur de perfecte combinatie aan raamdecoratie samenstellen.

Energie-efficiënt

De nieuwe collectie Duette® Shades is elegant, energie-efficiënt en heeft een akoestische werking door de honingraatstructuur van de stof. Dit zorgt er ook nog eens voor dat de warmte in de zomer wordt geweerd en in de winter vastgehouden wordt. Energiebesparend dus! Meer weten? Lees er meer over in dit blog.

Elke Duette® Shade en elk rolgordijn wordt speciaal voor jou op maat gemaakt, met name de Duette® Shades zijn bij uitstek geschikt voor niet-doorsnee ramen als dakramen, serres, erkers en draai-kiepramen.

Ben je benieuwd naar de nieuwe dessins en duurzame bamboestof en wil je weten of Duette® Shades dé oplossing zijn voor jouw interieur? Kom gerust langs in onze winkel of maak een afspraak!